WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

O své zákazníky pečujeme komplexně. Pomůžeme Vám i s dotací!

21.02.2019 -

JAKÉ JSOU OBLASTI DOTACE „NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM“

V rámci dotačního programu nová zelená úsporám můžete čerpat dotaci na instalaci rekuperace do stávajícího domu nebo na výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností (pasivní domy), kde je podmínkou instalace řízeného větrání se zpětným ziskem tepla.  

 

A)       DOTACE NA VĚTRÁNÍ S REKUPERACÍ TEPLA DO STÁVAJÍCÍHO DOMU

(PODOBLAST PODPORY C.4 - INSTALACE SYSTÉMŮ NUCENÉHO VĚTRÁNÍ SE ZPĚTNÝM ZÍSKÁVÁNÍM TEPLA)

V této podoblasti jsou podporovány centrální i decentrální systémy nuceného větrání s rekuperací tepla do dokončených rodinných domůV případě centrálního systému je výše podpory 100 000 Kč. Získat můžete až 50 % celkových způsobilých výdajů.

O podporu lze žádat současně s žádostí o podporu z oblasti A – Snižování energetické náročnosti rodinných domů, nebo samostatně. Podmínkou při samostatné žádosti je dosažení úspory měrné potřeby tepla na vytápění minimálně o 20 %.  

Minimální požadovaná účinnost zpětného zisku tepla je 75 % pro centrální systémy a 70 % po decentrální systémy. Naše rekuperační jednotka WAFE 350 EFS tento parametr splňuje. Dosahuje až 97 % účinnosti tepla.

  

B)       DOTACE NA VĚTRÁNÍ S REKUPERACÍ TEPLA DO NOVÉHO DOMU

(POUZE JAKO SOUČÁST PODPORY B  - VÝSTAVBA RODINNÝCH DOMŮ S VELMI NÍZKOU ENERGETICKOU NÁROČNOSTÍ )

Podpora je poskytována formou fixní dotace na jeden rodinný dům. Podle dosažení energetických parametrů budovy lze čerpat dotaci ve výši 150 000 Kč na dům, 300 000 Kč na dům nebo 450 000 Kč na dům.  Získat můžete až 50 % celkových způsobilých výdajů.

U všech kategorií je povinná instalace řízeného větrání s rekuperací tepla. Bez ní nebude dotace schválena.

 

JAK O DOTACI POŽÁDAT

O své zákazníky se staráme komplexně a ve spolupráci s ověřeným partnerem Vám pomůžeme dotace dosáhnout. Partnerská firma Vás provede celým procesem a my budeme nápomocni k doložení potřebných dokumentů včetně projektu.

Vyplňte poptávkový formuláře, uveďte, že máte zájem o vyřízení dotace a my Vás do 24 hodin zkontaktujeme.Poptávkový formulář>>

 

 

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

dotace na rekuperaci rekuperace a dotace dotace rekuperace

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17 Dnes

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu