WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Bez rekuperace se domy neobejdou!

10.01.2019 - Od roku 2020 úřady povolí jen ekologické rodinné domy.

S příchodem nového roku 2019 začala v celé Evropské unii, tedy i v Česku, platit upravená směrnice o energetické náročnosti budov. Ta nařizuje, aby se nové domy stavěly „s téměř nulovou spotřebou“. 

Již nyní platila přísnější pravidla pro výstavbu všech veřejných budov (například škol a úřadů) a pro developery, kteří stavěli objekty s plochou nad 1500 m². Od ledna se nařízení týká i domů s plochou nad 350 m² a v příštím roce se bude vztahovat na všechny nové rodinné domy v ČR. Ty musejí mít energetickou spotřebu zhruba o pětinu nižší, než mají současné stavby.

Co je cílem nových norem?

Dosáhnout toho, aby byly domy ekologičtější. Dle Evropské komise cca 40% z celkové produkce oxidu uhelnatého padne právě na provoz budov.

Jak snížení energetické spotřeby domů dosáhnout?

Především kvalitnějším zateplením budov, instalováním oken s trojskly, v některých případech efektivnějším řešením větrání se zpětným získáváním tepla (větráním rekuperací).

Rekuperace se stává v podstatě nevyhnutelná.

V nových a dobře izolovaných budovách přestává cirkulovat vzduch. Vnitřní prostředí domů tak není přirozené. V domech roste hodnota CO2 kvůli nakumulovanému vzduchu, který lidé vydechují. Ti se pak cítili unavení, nesoustředění a vedle toho má vysoká hladina CO2 neblahý vliv na zdraví. Jednou z možností a rychlým řešením je otevřít okna, to ovšem způsobuje opětovnou ztrátu tepla a zároveň vniknutí městských nečistot a hluku do obytných prostor.


Chcete-li žít ve zdravém vnitřním prostředí a zamezit úniku tepla, poptejte řízené větrání s rekuperací ještě dnes. Jednoduchý formulář naleznete zde >>

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

rekuperace rekuperační jednotka větrání s rekuperací

Fotogalerie k článku

Bez rekuperace se domy neobejdou!

fotografie 1/1 - Bez rekuperace se domy neobejdou!

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17 Dnes

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu