WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Proč větrat v zimě rekuperací a ne oknem?

11.12.2018 - Tři hlavní důvody, proč se v zimních měsících nevyplácí větrat oknem.

Hlavní důvody, proč se v zimních měsících nevyplácí větrat oknem, jsou následující.

Únik tepla

Současným trendem je zateplování budov z hlediska dosažení úspor za vytápění. Co se však děje v zimních měsících, když chceme v domě vyvětrat otevřením oken? Teplo uniká a úspor za vytápění nedosáhnete.

Ztráta komfortu

Otevřené okno během spánku může snižovat kvalitu spánku. Ztrácíte pocit bezpečí, otravuje Vás hluk z ulice, průvan chladného vzduchu Vám může být nepříjemný. I větrání během dne není v zimě tím nejlepším řešením. Když už chcete řádně vyvětrat, je potřeba udělat průvan. Ale jak v danou chvíli chránit děti a sám sebe před studeným průvanem, který může vyvolat nepříjemné zdravotní problémy?

Vniknutí nečistot

Během zimních měsíců se zvyšuje koncentrace prachu a dalších nečistot ve vnějším ovzduší, obvyklé jsou dokonce smogové situace. Ty vznikají sloučením mlhy s oxidy síry a dalšími látkami, které se tvoří spalováním. Proto se tento typ smogu objevuje nejčastěji v zimě, kdy lidé nejvíce topí. Smog může u lidí vyvolat dýchací potíže, pálení očí, malátnosti, problémům s kůži či ke snížení obranyschopnosti organismu. Pokud tedy v zimě větráte oknem, “navětráte” si do domu zdraví neprospěšné látky. Dle ekologického Hnutí Duha s odkazem na data evropské agentury EEA z roku 2017 dokonce zapříčinil prach v ovzduší předčasné úmrtí 5700 lidí.


Máte zájem o nezávaznou cenovou nabídku na rekuperaci? Poptávkový formulář>>

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

rekuperace

Fotogalerie k článku

Proč větrat v zimě rekuperací a ne oknem?

fotografie 1/1 - Proč větrat v zimě rekuperací a ne oknem? - Tři hlavní důvody, proč se v zimních měsících nevyplácí větrat oknem.

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17 Dnes
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu