WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Dohřev u rekuperační jednotky

28.08.2018 - Vysvětlení pojmu dohřev u rekuperační jednotky

Dohřevem se v souvislosti s rekuperací má na mysli zařízení, které čerstvý vzduch vycházející z jednotky ještě dohřeje na požadovanou úroveň. Dohřev je nutný u jednotek s nižší účinností, protože není komfortní, aby z výduchů čerstvého vzduchu vycházel příliš chladný vzduch. Když má jednotka 90% účinnost, dovede z cca -5°C udělat cca 20°C, pokud máte doma cca 22°C. To je snesitelný rozdíl. U jednotek, které mají pouze 70% účinnost by už příchozí vzduch měl pouhých 17°C. To může být vnímáno jako nepříjemný chlad. U takových jednotek je nutný dohřev. Dohřev je také zapotřebí z technického hlediska, nejen kvůli komfortu. Pokud by rozvodovým potrubím do domácnosti tekl příliš studený vzduch, hrozila by kondenzace vlhkosti - na potrubí samotném nebo na jeho koncích. Mohlo by se tak stát, že z koncovky příchozího vzduchu bude např. obvývacím pokoji kapat voda na zem.

Dohřev může být zařízen elektrickou spirálou nebo přívedeným teplem z kotle nebo tepelného čerpadla.

WAFE předehřev nevyužívá. Účinnost našich jednotek je dostatečně vysoká i pro velmi chladné počasí. Pokud však investor počítá např. s tepelným čerpadlem a chtěl by vzduch do jednotky ohřívat, není to problém. Jednotka si díky autonomnímu inteligentnímu systému čidel poradi i s takovou situací.


Nevíte, jak se určuje účinnost rekuperace? Zajímá vás, co je to předehřev a kdy je potřeba? Podívejte se do odborného slovníku WAFE

Autor: Eliška Hejtmánková

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17 Dnes
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu