WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Kondenzát

28.08.2018 - Vysvětlení pojmu kondenzát

Kondenzát vzniká v rekuperační jednotce při výměně energie mezi teplým odpadním a studeným čerstvým vzduchem. Voda obsažená v teplém vzduchu vnitřního prostředí při prudkém ochlazení začne kondenzovat na lamelách výměníku.

U běžných jednotek tato voda odtéká na dno jednotky, kde je třeba ji odvádět do odpadu. Nepřetržitý odvod kondenzátu znamená pro vnitřní prostředí během zimního období trvale vysušování. Vzniká tak nepříjemně suché prostředí. Obyvatele pálí oči, škrábe v krku, snižuje se imunita. Příliš suché vnitřní prostředí má také negativní dopady na nábytek nebo hudební nástroje. Dlouhodobě je suché prostředí nevhodné i třeba pro dřevěné konstrukce domu.

Technologie WAFE - entalpický klapkový systém - tuto nepříjemnou vlastnost běžné rekuperace výrazně redukuje schopností vracet přirozenou vlhkost zpět do domu. Přirozená vlhkost prostředí vzniká například při vaření, praní nebo sušení prádla. To málo vlhkosti, které při provozu vzniká tak WAFE pomáhá zachovat a vytvořit tak příjemní a přirozené vnitřní prostředí, kde se dobře dýchá.

 

Nevíte, k čemu slouží a kdy je potřeba předehřev rekuperační jednotky? Nevít, co vyjadřuje těsnost rekuperační jednotky? Podívejte se do našeho odborného slovníku.

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

kondenzát v rekuperaci rekuperace

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17 Dnes

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu