WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

Rekuperace a energetická úspora

18.07.2018 - Hlavní funkcí rekuperace je mimo větrání i její schopnost udržet v domě stálou teplotu jak v zimě, tak v létě. Právě díky tomu je skvělým pomocníkem při úspoře energií v pasivních a nízkoenergetických domech.

Ceny energií rostou

Ceny energií se každým rokem zvyšují. Naštěstí se v posledních letech dostává do popředí otázka udržitelnosti a využívání obnovitelných zdrojů. Většina výzkumů, technologií a materiálu je stále ještě na začátku vývoje, ale už nyní můžeme sledovat jejich zapojení do běžného provozu, ať už je to ve stavebnictví, nebo stravování.

Využijte moderní technologie

Mezi způsoby jak snížit výdaje za energie patří například využívání solárních panelů, kvalitní izolace a zateplení, zavedení tepelného čerpadla a rekuperace. V nízkoenergetických a pasivních domech se bez těchto moderních technologií neobejdete. Vaše peněženka vám ale poděkuje, stejně jako životní prostředí. Pokud se vám navíc podaří dostat na úroveň tzv. ostrovního domu, máte vyhráno.

Příjemné a úsporné prostředí

Současně se snižováním výdajů za energie chce většina lidí zvýšit svůj životní standard. Rekuperace vám zajistí stálý přísun čerstvého vzduchu bez prachu, smogu a alergenů. Mimoto udrží ve vašem domě příjemnou teplotu i optimální vlhkost po celý rok. Je jedno, jestli je -15 °C nebo +32 °C. V domě s rekuperací se vždy budete cítit pohodlně. Rekuperaci oceníte hlavně v zimě, kdy vám pomůže ušetřit značnou část tepla.


Chcete vědět o rekuperaci víc? Proč je rekuperace vhodná pro dřevostavby? Nebo jak vybrat vhodnou rekuperaci pro váš dům? Přečtěte si další články.

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

rekuperace

Fotogalerie k článku

Rekuperace a energetická úspora

fotografie 1/1 - Rekuperace a energetická úspora

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17 Dnes

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu