WAFE s.r.o.

Specialisté na rekuperaci.

0 (0 hodnocení)

+420 731 047 794

3 výhody rekuperace

18.07.2018 - Uvažujete o rekuperaci pro váš dům? Nejste si jistí, jestli jde o správnou investici? Máme pro vás tři zásadní důvody, proč dál neváhat a jít do toho.

Pokud plánujete stavět pasivní nebo nízkoenergetický dům, bez větrání s rekuperací se neobejdete. Žádného snížení obranyschopnosti se ale bát nemusíte. Rekuperace vzduchu má hned několik výhod, které se vám určitě zalíbí.

1. Ušetříte za topení
Mezi hlavní plusy rekuperace patří úspora nákladů za vytápění. V zimě vám zbytečně neutíká teplo a v létě dům příjemně ochladí. Ať už máte pasivní, nízkoenergetický dům nebo starší zástavbu, správné zateplení v kombinaci s rekuperací vzduchu,  vám může ušetřit až 80 % tepla a až 30 % celkových nákladů na vytápění. Velkou roli tedy hraje i celkové zateplení budovy a chování uživatelů domu.

2. Dýcháte čistý vzduch
Díky rekuperaci budete mít doma mnohem čistší vzduch než při klasickém větrání okny. Přes filtry zabudované v rekuperační jednotce totiž neprojde prach, alergeny, ani další nečistoty. Což je skvělá zpráva nejen pro alergiky a astmatiky. Navíc už nemusíte na pravidelné větrání vůbec myslet. Rekuperační jednotka větrá za vás a vy si jen užíváte čerstvý vzduch.

3. Zbavíte se plísní a bakterií
Plísně a bakterie patří k největším strašákům v domácnosti. Způsobují spousta potíží včetně těch zdravotních. Drží se hlavně ve vlhkém a nevětraném prostředí, takže rekuperace s nimi snadno a rychle zatočí. Rekuperační jednotka WAFE 350 navíc zvládne udržovat v domě ideální vlhkost, takže se nemusíte bát ani suchého vzduchu, který také není právě zdraví prospěšný.

 

Odkaz na článek >


Zajímají vás další výhody rekuperace? Víte proč je lepší větrat rekuperací než oknem? Nebo jak vybrat tu správnou pro váš dům?

Autor: Eliška Hejtmánková


Klíčová slova

nízkoenergetický dům úspory za vytápění rekuperace vzduchu rekuperační jednotka

Fotogalerie k článku

3 výhody rekuperace

fotografie 1/1 - 3 výhody rekuperace

Kontakty a adresa

WAFE s.r.o.

Pracovní hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17
Čt 09 - 17
09 - 17

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu