Cech suché výstavby České republiky

"Jsme v centru dění a u zdroje informací."

0 (0 hodnocení)

+420 244 007 411

Kancelář Cechu

Suchá výstavba - urychlí i zlevní stavbu

20.01.2016 - Chystáte se stavět, popřípadě rekonstruovat, dům, byt nebo chalupu a stavební firma Vám nabízí suchou vnitřní výstavbu, lidově řečeno sádrokarton? Neděste se, nejedná se o křivé desky, které se hřebíky přitloukají na krovy, aby vzniklo obyvatelné podkroví…

Dnes je suchá výstavba ucelený stavební systém, který kromě sádrokartonu zahrnuje i další materiály (např. sádrovláknité, cemontovláknité a další deskové materiály), a splňuje všechny požadavky na moderní bydlení. Má dobré zvukově-izolační vlastnosti a je estetická (jsou vyřešeny spoje jednotlivých desek, rohy, kouty i ostatní detaily). Nebudeme Vás unavovat výčtem technických údajů, ale určitě Vás bude zajímat, že suchá výstavba je rychlejší, protože odpadají technologické přestávky, potřebné k vyschnutí a vyzrání při používání tradičních (mokrých) technologií.  Je variabilní, snadno lze vytvářet i netradiční tvary (oblouky, niky, nábytek na míru apod.).

Při srovnatelných tloušťkách konstrukcí má suchá výstavba a suché podlahy lepší akustické vlastnosti ve srovnání se zděnými konstrukcemi, sousedé a děti jsou najednou mnohem méně hluční.

Při rekonstrukci oceníte především nižší hmotnost suché stavby, méně tedy zatěžuje stávající konstrukci. Suchá výstavba také „šetří“ prostor, při srovnatelných parametrech konstrukce ušetříte na tloušťce příček a tím i na užitné ploše. Lze ji použít na rekonstrukci bytových jader, samozřejmě při použití speciálních sádrokartonových a sádrovláknitých desek určených do vlhkých prostor.

Sádrokartonová a sádrovláknitá konstrukce je rovná, má hladký povrch, vhodný pro jakoukoliv další povrchovou úpravu (malba, obklady, tapety atd.). Je zdravější, protože sádra absorbuje nadbytečnou vzdušnou vlhkost a postupně  uvolňuje zpět do místnosti. Za zmínku také stojí, že sádra je ekologický materiál.

Sádrokartonová a sádrovláknitá konstrukce je, při srovnatelných zvukově-izolačních a protipožárních vlastnostech, ve srovnání s tradičními materiály levnější. Suchá výstavba podstatně zkrátí dobu výstavby, nevnáší do stavby „technologickou vodu“, jistě víte, že u novostaveb je třeba poměrně dlouho čekat, než dojde k „vyzrání“ stavby.
A obavy ze zavěšování předmětů? Sádrokartonová a sádrovláknitá deska je dostatečně pevná, abyste mohli pověsit co potřebujete, stačí jen použít správné háčky, hmoždinky či kotvy.

Autor: Michaela Hynstová


Klíčová slova

Suchá výstavba Stavba domu Rekonstrukce domu

Kontakty a adresa

Cech suché výstavby České republiky

Otevírací hodiny

Po 09 - 17
Út 09 - 17
St 09 - 17 Dnes
Čt 09 - 17
09 - 14:30
So zavřeno
Ne zavřeno

Chcete přidat firmu do katalogu? Volejte 841 12 12 12 nebo stiskněte tlačítko Přidat firmuPřihlásit se a přidat firmu